Palkka.fi on maksuton palkanlaskentaohjelma - ilmoittaminen tulorekisteriin on helppoa

Kotitalouskäyttäjän ilmoitukset lähetetään automaattisesti tulorekisteriin. Yrityskäyttäjä voi valita lähetetäänkö ilmoitukset automaattisesti vai huolehtiiko käyttäjä itse niiden lähettämisestä.
Lue lisää Palkka.fi ja tulorekisteri. Käy myös katsomassa Verohallinnon tiedote Palkka.fi -palvelusta.
Tutustu Palkka.fi-palvelun ohjevideoihin.

Yritys: Yleishyödyllisen yhteisön työntekijälle maksamiin verovapaisiin korvauksiin liittyvien palkkatietoilmoitusten tarkistus

Jos olet yleishyödyllisenä yhteisönä maksanut työsuhteessa olevalle henkilölle päivärahoja tai kilometrikorvauksia, on Palkka.fi:stä tulorekisteriin lähetetylle palkkatietoilmoitukselle voinut mennä virheellisesti vastikkeettomaan vapaaehtoistyöhön liittyvä tulolaji. Pyydämme työnantajaa tällaisessa tilanteessa tarkistamaan ja korjaamaan tulolajit suoraan tulorekisteriin.

Pahoittelemme tästä  aiheutuvaa vaivaa.

Yritys- ja kotitalousasiakas: Oletko maksanut palkkoja ulkomaalaiselle työntekijälle 1.4.2019 jälkeen?

Lue lisää tiedotteesta

Palkka.fi uudistui – Uusi etusivu ja työntekijäliittymä avattu

04.02.2015

Palkka.fi:n etusivu on uudistunut ja palvelu on saanut  uusia ominaisuuksia. Työntekijöille on avattu oma liittymä 4.2. Työnantajat sekä työntekijät ovat saaneet myös omat sivut, jonne on koottu kaikki tarpeellinen tieto. 

Työntekijäliittymän avulla työntekijä voi helposti hallinnoida omia tietojaan sekä kirjata ja lähettää palkkatietoja. Työntekijällä on myös mahdollisuus lähettää verokorttitiedot sähköisesti työnantajalle. Työntekijäliittymän kautta on mahdollista lähettää sähköisesti myös muuttuneen verokortin tiedot.

Työntekijä tarvitsee luvan liittymän käyttöön

Työnantajana sinun täytyy myöntää työntekijälle erikseen lupa tietojen tarkasteluun ja palkkatietojen kirjaamiseen. Tietojen tarkasteluun lupa myönnetään Työntekijätiedoissa ja palkkatietojen kirjaamiseen työntekijän Palkkatiedoissa. Palkkatietojen kirjaus ja lähetys on käytössä vain y-tunnuksella toimivien työnantajien työntekijöillä. Kotitaloudessa työskentelevällä työntekijällä ei ole mahdollisuutta käyttää ominaisuutta.

Työntekijä kirjautuu työntekijäliittymään henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla etusivulta kohdasta Kirjaudu > Työntekijä.

Kun kirjaudut palveluun esimmäisen kerran 4.2. jälkeen, voit myöntää luvan työntekijäliittymän käyttöön kaikille työntekijöille kerralla. Tämän jälkeen voit hallinnoida lupia työntekijäkohtaisesti. Palkkatietojen kirjaamiseen liittyvää lupaa ei voi antaa kaikille työntekijöille kerralla.

Myönnä lupa tietojen tarkasteluun Työntekijätiedot-kohdassa

Yritys

1.png

Kotitalous

 2.png

Yritys

Myönnä lupa palkkatietojen kirjaamiseen ja lähettämiseen Palkkatiedot-kohdassa

 3.png

Työntekijä voi hallinnoida omia tietojaan

Työntekijäliittymän avulla työntekijällä on mahdollisuus:

  • tarkastella ja muuttaa omia tietoja
  • tarkastella ja tulostaa palkkalaskelmia
  • lähettää verokorttitiedot sähköisesti työnantajalle.

 4.png

Verokortit sähköisesti työnantajalle

Työntekijä voi lähettää työnantajalle verokorttitiedot sähköisesti työntekijäliittymän kautta. Työntekijä voi muuttaa verokorttiaan esimerkiksi Verokortti verkossa -palvelussa. Uuden verokortin tiedot ovat nähtävillä ja lähetettävissä pääsääntöisesti seuraavana päivänä. Paperista verokorttia ei tarvitse toimittaa työnantajalle.

Palkkatietojen kirjaaminen ja lähettäminen

Ominaisuus on työntekijän käytössä työnantajan luvalla. Työnantaja määrittelee palkkalajit, joita työntekijä voi kirjata ja lähettää. Palkkatietojen kirjaus ja lähetys on käytössä vain y-tunnuksella toimivien työnantajien työntekijöillä.

 5.png

Työnantaja hyväksyy tai hylkää työntekijän lähettämät palkkatiedot.

Tuntien kirjaus mahdollista myös mobiililla

Palkkatietojen kirjaus ja lähetys on mahdollista myös mobiililaitteilla. Mobiilinäkymä toimii lähes kaikilla älypuhelimia ja selaimilla. Käyttäjillä on mahdollisuus antaa palautetta palvelusta 4.2. alkaen erillisen palautekyselyn kautta.

 6.png

Lisätietoja

Tarkemmat ohjeet ja esittelyvideot työntekijäliittymän käyttöön julkaistaan tammikuun lopussa.


Vero TVR Elo Ilmarinen Varma Fennia IF LähiTapiola OP TVL