Huoltokatko sunnuntaina 26.5.2024 klo 8-21

Palkka.fi:ssä on huoltokatko 26.5.2024 klo 8-21. Katkon aikana palvelu ei ole käytettävissä. Pahoittelemme asiasta aiheutuvaa vaivaa.

Ensi vuonna TyEL-maksuissa työeläkeyhtiökohtaisia eroja

2022-12-07

Ensi vuoden alusta lähtien työeläkemaksuissa voi olla työeläkeyhtiökohtaisia eroja. Tämä johtuu siitä, että työeläkemaksuun sisältyvä hoitokustannusmaksu määräytyy 1.1.2023 alkaen työeläkeyhtiö-kohtaisesti.  Muutos vaikuttaa kaikkiin työnantajiin, joilla on sopimus työeläkeyhtiön kanssa ja jotka toimivat sopimustyönantajina.   

Tilapäisten työnantajien TyEL-maksuun sisältyvä hoitokustannusmaksu määräytyy jatkossakin samalla tavalla kaikissa työeläkeyhtiöissä. Saman eläkeyhtiön asiakkailla on jatkossa eri suuruinen työeläkemaksu riippuen siitä, onko työnantaja sopimustyönantaja vai tilapäinen työnantaja. 

Mikä muuttuu Palkka.fi:ssä vuonna 2023?  

Muutos koskee niitä Palkka.fi:tä käyttäviä työnantajia, jotka toimivat sopimustyönantajina. Vuoden 2023 TyEL-maksusta työnantaja saa eläkeyhtiöstä riippuen joko laskun eläkeyhtiöltä tai sitten maksu muodostuu Palkka.fi-palveluun.  

• Jos olet Varman, Elon tai Veritaksen asiakas, saat laskun suoraan eläkeyhtiöltä. Huomioithan, että maksu ei muodostu Palkka.fi:hin.  

• Jos olet Ilmarisen asiakas, TyEL-maksu muodostuu Palkka.fi:hin. Jos olet valinnut TyEL-maksun toimitustavaksi laskun, saat laskun eläkeyhtiöltä.  

Kyse on tilapäisratkaisusta. Vuoden 2023 kuluessa Palkka.fi:tä kehitetään siten, että kaikkien eläkeyhtiöiden TyEL-maksutiedot saadaan Palkka.fi:hin. 

Kotitalouskäyttäjällä TyEL-maksu muodostuu Palkka.fi:hin kuten tähänkin asti. Jos kotitalous on sopimustyönantaja, sen TyEL-maksuprosentti vaihtelee eläkeyhtiöstä riippuen. 

Vuoden 2022 palkanmaksupäivien TyEL-maksut muodostuvat normaalisti.    

Palkka.fi ja työeläkeyhtiöt kehittävät palvelua vuoden 2023 aikana  

Vuonna 2023 Palkka.fi:tä kehitetään siten, että kaikkien eläkeyhtiöiden TyEL-maksutiedot saadaan jatkossa suoraan Palkka.fi:hin. Muutosten aikataulusta kerrotaan myöhemmin. Muutosten jälkeenkin työnantaja voi halutessaan valita TyEL-maksun toimitustavaksi laskun. Lisätietoa TyEL-maksusta saat omasta työeläkeyhtiöstäsi.  

Lue lisää: Muutokset työntekijän eläkelakiin ja työeläkkeiden rahoitussäädöksiin on vahvistettu  


Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.