Palkka.fi on maksuton palkanlaskentaohjelma - ilmoittaminen tulorekisteriin on helppoa

Kotitalouskäyttäjän ilmoitukset lähetetään automaattisesti tulorekisteriin. Yrityskäyttäjä voi valita lähetetäänkö ilmoitukset automaattisesti vai huolehtiiko käyttäjä itse niiden lähettämisestä.
Lue lisää Palkka.fi ja tulorekisteri. Käy myös katsomassa Verohallinnon tiedote Palkka.fi -palvelusta.
Tutustu Palkka.fi-palvelun ohjevideoihin.

Yritys: Yleishyödyllisen yhteisön työntekijälle maksamiin verovapaisiin korvauksiin liittyvien palkkatietoilmoitusten tarkistus

Jos olet yleishyödyllisenä yhteisönä maksanut työsuhteessa olevalle henkilölle päivärahoja tai kilometrikorvauksia, on Palkka.fi:stä tulorekisteriin lähetetylle palkkatietoilmoitukselle voinut mennä virheellisesti vastikkeettomaan vapaaehtoistyöhön liittyvä tulolaji. Pyydämme työnantajaa tällaisessa tilanteessa tarkistamaan ja korjaamaan tulolajit suoraan tulorekisteriin.

Pahoittelemme tästä  aiheutuvaa vaivaa.

Yritys- ja kotitalousasiakas: Oletko maksanut palkkoja ulkomaalaiselle työntekijälle 1.4.2019 jälkeen?

Lue lisää tiedotteesta

Työntekijöiden verokorttimuutokset

31.10.2018

Verokortti verkossa -palvelu sulkeutui 29.10. klo 24. Verokortit tehdään 9.11. alkaen OmaVerossa. Vuoden 2018 verokorttia voi käyttää tammikuussa 2019.

Marras-joulukuussa 2018 työntekijällä voi olla käytössä:

  • perusverokortti vuodelle 2018
  • muutosverokortti, joka on laskettu ennen 2.11.2018
  • muutosverokortti, joka on laskettu 8.11.2018 jälkeen

Muista tallentaa oikein työntekijän toimittama verokortti

Tallenna verokortin tiedot Palkka.fi:hin työntekijän tietoihin.  Kun olet tallentanut tiedot palveluun, Palkka.fi perii ennakonpidätyksen oikein ja huomioi tarvittavat tulorajat.

Verokortista näet, miten ennakonpidätys tulee toimittaa maksamastasi palkasta tai työkorvauksesta.

Muutokset verokorttien osalta Palkka.fi:ssä vuonna 2019

Työntekijällä voi olla voimassa "vanhan mallinen" verokortti vielä tammikuussa 2019. Jos työntekijä ei ole toimittanut uutta verokorttia, pidätetään tammikuun 2019 palkasta joulukuun verokortin mukaisesti ennakonpidätys/lähdevero.

Jos työntekijä on toimittanut (uuden mallisen) uuden verokortin 8.11.2018 jälkeen, tulee ennakonpidätys pidättää vuonna 2019 tämän mukaisesti.

Lue lisää verokorttien muutoksista: https://www.vero.fi/contentassets/8e2a6fb3134247deb86722bc2097bde3/verokortti-ja-veroilmoitus-uudistuvat.pdf


Vero TVR Elo Ilmarinen Varma Fennia IF LähiTapiola OP TVL