Tulorekisterin tietojen toimittamisen teknisessä rajapinnassa on huoltokatko 19.1.2019 klo 12-24

Huoltokatko vaikuttaa palkkatietoilmoitusten ja työnantajan erillisilmoitusten lähettämiseen Palkka.fi:stä. Tulorekisteri ei vastaanota ilmoituksia huoltokatkon aikana.

Joillakin yritysasiakkailla palkanlaskennan tulosteet -näytöllä tekninen virhe

Häiriötilanne, joka aiheutti useilla asiakkailla 15.1. päivän aikana ongelmia tulosteiden avaamisessa, on nyt korjattu. Jos olet yritysasiakas ja saat edelleen heti Palkanlaskennan tulosteet -näytölle siirtyessäsi virheilmoituksen etkä pääse tarkastelemaan tulosteita, on kyseessä tekninen virhe, joka korjaantuu 24.1.2019 huoltokatkon aikana.

Joillakin yritysasiakkailla on sama helmikuun eräpäivän työnantajamaksu näkynyt tuplana

Jos olet yritysasiakas ja olet jo ehtinyt suorittaa verkkopankin kautta työnantajamaksun Verohallinnolle 12.2.2019 eräpäivällä ja/tai työeläkemaksun eläkeyhtiölle 28.2.2019 eräpäivällä niin tarkista, että Palkka.fi:ssä tällä hetkellä näkyvät maksut vastaavat suoritusta. Häiriötilanteesta johtuen joillakin yritysasiakkailla näkyi aiemmin tänä vuonna sama maksu maksuluettelolla useaan kertaan.

Työeläkevakuutuksen vaihtumistilanteissa häiriöitä -korjattu

Työeläkevakuutustietojen päivityksen yhteydessä on ilmennyt häiriöitä vakuutuksen vaihtumistilanteissa ja tähän liittyviä korjauksia on tehty. Yritä tallennusta tarvittaessa uudestaan.
Jos olet yritysasiakas ja palkkatietoilmoitus on tästä syystä palautunut korjattavaksi, voit myös itse tehdä uudelleenlähetyksen Korjattavat ilmoitukset -näytöltä.

Yritysasiakkaiden usein kysyttyjä kysymyksiä

Jos olet yritysasiakas, niin huomaa että palvelun ohjeistuksissa käytetään aiempaa enemmän erillistä selainikkunaa. Tarkista selainasetuksesi ja salli ns. ponnahdusikkunat (Pop-up windows) www.palkka.fi -osoitteen kohdalla. Muuten et näe tarvittavia ohjeita ja mm. painikkeita voi näkyä harmaina.

Jos työntekijäsi oli aiemmin merkitty YEL/MYEL -vakuutetuksi, valitse ennen palkanlaskentaa työsuhteen tiedoista, onko työntekijä YEL- vai MYEL-vakuutettu. Katso lisää Palkka.fi:n etusivun alaosan tiedotteista. 

 

Jos sinulla on paljon ilmoituksia etkä heti löydä Ilmoitukset -kohdan luettelolta haluamaasi ilmoitusta, rajaa näytettäviä tietoja valitsemalla luettelon yläpuolelta ilmoitustyyppi (esim. Verottajan vuosi-ilmoitus) ja klikkaa Hae tai siirry Seuraava-painikkeella toiselle sivulle.

 

Palkka.fi vuodenvaihde 2015 / 2016

13.04.2016

 Palkanlaskenta vuodenvaihteessa


Laske vuoden 2015 tuloksi kuuluvat palkat viimeistään torstaina 31.12. (klo 23.59 mennessä).
Vuoden 2016 palkkoja voit laskea 18.12.2015 lähtien.


Jos sinulla on voimassa oleva vakuutussopimus työeläkeyhtiöön, et voi maksaa vuoden 2016 palkkoja vielä 1.1.2016, koska vakuutussopimusten tiedot välitetään Palkka.fi:lle työeläkeyhtiöistä vasta 4.1.2016.


Yrityskäyttäjien vuosi-ilmoitukset vuodelta 2015 – tarkista ilmoitusliikenne


Jos sinulla on valittuna Työnantajan perustiedoissa automaattinen ilmoitusliikenne (Kyllä-vaihtoehto), ilmoitukset Verohallintoon, työeläkeyhtiöön ja Työttömyysvakuutusrahastoon lähtevät automaattisesti.
Muista, että lakisääteinen tapaturmavakuutuksen palkkailmoitus on annettava suoraan tapaturmavakuutusyhtiöön.


Palvelu käytössä osan vuotta ja alkusaldot tallennettu


Jos olet käyttänyt palvelua vain osan vuotta ja olet lisäksi tallentanut alkusaldot (ennen palvelun käyttöönottoa vuonna 2015 maksamasi tiedot, mm. palkat, ennakonpidätykset, työeläkemaksut, työttömyysvakuutusmaksut), vuosi-ilmoitukset Verohallintoon, työeläkeyhtiöön ja Työttömyysvakuutusrahastoon hoituvat palvelun kautta koko vuodelta.


Palvelu käytössä osan vuotta eikä alkusaldoja ole tallennettu


Jos olet käyttänyt palvelua vain osan vuotta, etkä ole tallentanut alkusaldoja, sinun on annettava vuosi-ilmoitukset erikseen Verohallintoon, työeläkeyhtiöön ja Työttömyysvakuutusrahastoon ennen palvelun käyttöönottoa maksamistasi suorituksista. Palkka.fi muodostaa vuosi-ilmoitukset vain palvelun kautta lasketuista palkoista. Verohallinnon vuosi-ilmoituksen voit antaa sähköisesti suomi.fi- tai Ilmoitin.fi-palvelun kautta tiedostosiirtona tai Tyvi-palveluiden välityksellä (www.vero.fi/tyvi).
Työeläkeyhtiöön ja Työttömyysvakuutusrahastoon annettavien ilmoitusten ilmoitustavat voit tarkistaa yhtiöiden verkkosivuilta.


Kotitalouskäyttäjän ilmoitukset vuodelta 2015


Palvelu lähettää automaattisesti seuraavat kotitalouden ilmoitukset:

  • Kotitalousvähennysilmoitukset


Laskusta: Voit tallentaa vielä tammikuussa 2016 vuoden 2015 laskuja. Vähennys siirtyy vuoden 2015 esitäytetylle veroilmoitukselle.
Palkasta: Laske vuoden 2015 palkat vuoden 2015 aikana, jotta saat vähennyksen vuoden 2015 verotuksessa. Vähennys siirtyy esitäytetylle veroilmoitukselle.

  • Vuosi-ilmoitukset

Verohallintoon, työeläkeyhtiöön ja Työttömyysvakuutusrahastoon


Huomaa, että palvelu ei lähetä tapaturmavakuutusilmoitusta. Sovi tapaturmavakuutusyhtiösi kanssa tapaturmavakuutuksen palkkailmoituksen lähettämisestä. Palkkailmoitus on annettava tammikuun loppuun mennessä.    

Vuoden 2016 verokortit


Vuoden 2016 verokortit tulevat voimaan 1.2.2016. Muista, että tammikuussa  ennakonpidätys täytyy toimittaa joulukuun 2015 lopussa voimassa olevan verokortin tai vuodelle 2016 annetun muutosverokortin perusteella.
Tallenna vuoden 2016 verokorttitiedot viimeistään helmikuussa, sillä muutoin ennakonpidätys on 60 %. Jos syötät tammikuussa palkkatietoja, joiden maksupäivä on helmikuussa, muista tallentaa helmikuun verokorttitiedot jo tammikuussa. 


Yrityskäyttäjälle verokorttitiedot suoraan Verohallinnosta


Yrityskäyttäjänä saat verokorttitiedot suoraan Verohallinnosta työntekijöille, joiden työsuhde on voimassa 8.12.2015. Löydät uuden verokortin kohdasta Työntekijätiedot > Verokorttitiedot 18.1.2016 alkaen.
Työntekijän ei tarvitse toimittaa paperista verokorttia, jos olet saanut ennakonpidätystiedot Verohallinnosta sähköisesti. (Lue lisää: Verohallinnon ohje).
Pyydä paperinen verokortti, jos et ole saanut tietoja sähköisesti.


Verokortit sähköisesti työnantajalle


Työntekijä voi lähettää työnantajalle verokorttitiedot sähköisesti työntekijäliittymän kautta. Työntekijä voi muuttaa verokorttiaan esimerkiksi Verokortti verkossa -palvelussa. Uuden verokortin tiedot ovat nähtävillä ja lähetettävissä pääsääntöisesti seuraavana päivänä. Paperista verokorttia ei tarvitse toimittaa työnantajalle.


Palkanlaskennan uudet parametritiedot voimaan 1.1.2016


Jos tarvitset Palkka.fi-palvelussa julkaistuja parametritietoja esimerkiksi omassa taloushallinto-ohjelmistossasi, voit ladata uudet tiedot 1.1.2016 alkaen. Löydät parametritiedot etusivulta kohdasta Höydyllisiä linkkejä.


Muuta huomioitavaa


Työpanokseen perustuvaa osinkoa (palkkaa) ei voi laskea eikä ilmoittaa Palkka.fi-palvelun kautta.

Muistathan, että palkan on oltava työntekijän käytettävissä palkanmaksupäivänä. Huomioi pankkipäivät (1–2 päivää), kun maksat palkkaa työntekijälle.


Lisätietoja


Palkka.fi-palvelun yleisneuvonta palvelee suomeksi puhelinnumerossa 029 497 034 ja ruotsiksi 029 497 035 ma-pe 9–16.15. Palvelu on maksuton. Puhelun hinta pvm/mpm. Voit kysyä palvelusta myös chatissa.

Työeläkeyhtiöt auttavat eläkevakuuttamiseen liittyvissä asioissa.
Työttömyysvakuutusrahaston asiakaspalvelu 075 757 0500 (pvm/mpm), s-posti asiakaspalvelu@tvr.fi
Tapaturmavakuutusyhtiöiltä voit kysyä lisätietoja työntekijöiden vakuuttamiseen liittyvissä kysymyksissä.

 


Vero TVR Elo Ilmarinen Varma Fennia IF LähiTapiola OP TVL