Kotitalouskäyttäjän ohjeet

Palvelun käyttöönotto

 

Palvelun kuvaus

Palkka.fi on Verohallinnon, työeläkeyhtiöiden ja Työllisyysrahaston ylläpitämä maksuton palkanlaskentaohjelma.

Kokeile palvelua

Palvelun Harjoittele-osiossa on esimerkkikotitalous, jonka avulla voit tutustua palveluun. Vierailijana antamasi tiedot eivät tallennu, vaan häviävät istunnon päättyessä tai katketessa.

Harjoittele-osio on tarkoitettu palveluun tutustumiseen ja käytön harjoitteluun. Huomaathan kuitenkin, että kaikki ominaisuudet eivät ole Harjoittele-osiossa käytettävissä. 

Käyttöönotto

Kotitalouskäyttäjä kirjautuu palveluun kohdasta Kirjaudu > Kotitalous.

Palveluun kirjautumisen jälkeen tallennetaan omat tiedot ja työntekijätiedot (mm. vakuutukset ja verokorttitiedot). Tämän jälkeen pääset laskemaan palkkoja kohdasta Laske työntekijän palkka.

Käyttöönotto kesken vuoden

Voit ottaa palvelun käyttöön mihin aikaan vuodesta tahansa.

Palkka.fi lähettää ilmoitukset tulorekisteriin vain palvelun kautta lasketuista palkoista heti palkanlaskennan hyväksymisen jälkeen. Jos palvelu X on lähettänyt tulorekisteriin palkkatietoilmoitukset sekä työnantajan erillisilmoituksen, tulorekisteri on käsitellyt palvelu X:n lähettämät ilmoitukset omina ilmoituksinaan.

Esimerkki 1
Olet laskenut palkat käsin (ilman palkanlaskentapalvelua) tai sellaisessa palkanlaskentapalvelussa, josta ei ole lähtenyt ilmoituksia tulorekisteriin.

Palkka.fi-palvelussa on mahdollista laskea työntekijän palkka takautuvalle palkanmaksupäivälle. Palkka.fi ei huomioi työnantajamaksuissa mahdollisia viivästysseuraamuksia tai tulorekisterin ilmoituksiin liittyviä myöhästymismaksuja. Palkka.fi lähettää tulorekisteri ilmoitukset palvelun kautta lasketuista palkoista heti palkanlaskennan hyväksymisen jälkeen.

Esimerkki 2
Olet käyttänyt palkanlaskentaan 1.1.–15.1. palkanlaskentapalvelua X:ä ja 16.1.– 31.12. Palkka.fi:tä. Kumpikin ohjelma lähettää tiedot tulorekisteriin, mitä käyttäjän tulee huomioida ilmoitusten suhteen?

Kuukauden aikana on käytetty kahta eri palkanlaskentapalvelua, molemmat palvelut lähettävät automaattisesti ilmoitukset tulorekisteriin lasketuista palkoista. Tarkista ilmoitusten lähetys palkanlaskentapalvelusta.

Palkka.fi lähettää tiedot tulorekisteriin vain palvelun kautta lasketuista palkoista. Palkkatietoilmoitus lähetetään tulorekisteriin heti palkanmaksun hyväksymisen jälkeen.

Huomioithan, että sinun tulee korjata työnantajan erillisilmoitus tulorekisterin verkkopalvelun kautta. Sinun tulee mitätöidä toisen palvelun kautta annettu erillisilmoitus ja korjata toista erillisilmoitusta niin, että lisäät toisen palvelun kautta laskettujen palkkojen työnantajan sairausvakuutusmaksun osuuden. Korjauksen tulee siis sisältää kyseisen kuukauden kaikki työnantajan erillisilmoituksella ilmoitetut tiedot.

Esim. Palvelu X:än työnantajan erillisilmoituksella ilmoitetaan tulorekisteriin työnantajan sairausvakuutusmaksun määrä, yhteensä 20€, palkkakaudelta 1.1. - 15.1. -> Erillisilmoitus lähetetään tulorekisteriin 31.1.

Palkka.fi työnantajan erillisilmoituksella ilmoitetaan tulorekisteriin työnantajan sairausvakuutusmaksun määrä, yhteensä 20€ palkkakaudelta 16.1. - 31.1. -> erillisilmoitus lähetetään tulorekisteriin 1.2.

Tulorekisterin verkkopalvelun kautta sinun tulee mitätöidä toinen erillisilmoitus kokonaan. Tee korjaus toiseen erillisilmoitukseen, johon lisäät myös toisen erillisilmoituksen tiedot eli 40€.

 

 

 

Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.