Kotitalouskäyttäjän ohjeet

Palkka.fi palveluun kirjautuminen

 

Voit kokeilla palvelua etusivulta kohdasta Harjoittele.  Voit kokeilla eri ominaisuuksia ja tehdä palkanlaskentaa esimerkkihenkilöiden ja -yritysten avulla. Täyttämäsi tiedot eivät tallennu palveluun ja ne häviävät istunnon päätyttyä. Jos haluat siirtyä varsinaiseen palveluun tekemään palkanlaskentaa ja olet Harjoittele-osiossa, kirjaudu ensin ulos.

Kirjaudu palveluun etusivulta kohdasta Kirjaudu. Palkka.fi hyväksyy suomalaiset henkilötunnukset.

Kotitalous

Kotitalous (yksityishenkilö) voi kirjautua henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Henkilökortti edellyttää kortinlukijan ja kortinlukijaohjelmiston hankkimista.

Yksityishenkilönä voit valtuuttaa palkanlaskennan toiselle henkilölle tai yritykselle (esim. tilitoimistolle).

Valtuuttaminen onnistuu Suomi.fi Valtuudet-palvelussa.

Valtuutus-ohjeessa kerrotaan tarkemmin, miten valtuutukset luodaan eri palveluissa.

Työntekijä

Työntekijä (yksityishenkilö) voi kirjautua työntekijäliittymään henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Henkilökortti edellyttää kortinlukijan ja kortinlukijaohjelmiston hankkimista

Verkkopankkitunnukset

Jos sinulla on yhteiskäytössä oleva tili, ota yhteys pankkiisi henkilökohtaisen verkkopankkitunnuksen saamiseksi. Pankit opastavat verkkopankkitunnusten käytössä.

Palveluun ei voi kirjautua yritysverkkopankkitunnuksilla.

Sirullinen henkilökortti

Varmista, että kortti on lukijassa ja kortinlukijan ohjelmisto on oikein asennettu. Sirullisen henkilökortin toiminnan voi testata osoitteessa Kansalaisvarmenne ja sähköinen henkilöllisyys | Digi- ja väestötietovirasto - Digi- ja väestötietovirasto (dvv.fi)

Palvelusta uloskirjautuminen

Muista aina kirjautua ulos palvelusta. Jos käytät palvelua yhteiskäytössä olevalla tietokoneella (esimerkiksi kirjastossa, nettikahvilassa tai jossakin palvelupisteessä) ja lopetat käytön, muista tyhjentää selaimen välimuisti, sulje kaikki selainikkunat ja poista koneelle lataamasi tulosteet.

 

Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.