Kotitalouskäyttäjän ohjeet

Ilmoitukset

Työnantajan ilmoitukset

Palkka.fi muodostaa ilmoitukset tulorekisteriin vain palvelun kautta lasketuista palkoista.  

·        Palkkatietoilmoitus

·        Työnantajan erillisilmoitus

 

Ilmoitukset muodostuvat vain palvelun kautta lasketuista palkoista. Palkka.fi muodostaa työntekijäkohtaiset palkkatietoilmoitukset tulorekisteriin heti hyväksytyn palkanlaskennan jälkeen.

Kuukauden vaihteessa palkka.fi lähettää myös tarvittavan työnantajan erillisilmoituksen tulorekisteriin. Työnantajan erillisilmoituksella ilmoitetaan palvelussa laskettujen palkkojen työnantajan sairausvakuutusmaksun yhteismäärä.

Kotitalousvähennysilmoitus

•  Kotitalousvähennysilmoitus lähetetään vuodesta 2024 alkaen Verohallintoon reaaliaikaisesti palkanlaskennan yhteydessä, kun tulorekisteriin lähetettävä palkkatietoilmoitus on hyväksytty. Lue lisää ohjeesta: Kotitalousvähennys palkasta

Ilmoitukset Tilastokeskukseen

·        Palkkatilastot Tilastokeskukselle

 

Lain mukaan Verohallinnon on toimitettava Tilastokeskukselle Palkka.fi-palveluun tallennettuja, tilastojen laatimisen kannalta välttämättömiä tietoja. 

Korjattavat ilmoitukset

Jos tulorekisteri ei voi vastaanottaa palkanlaskennasta lähetettävää palkkatietoilmoitusta saat siitä tiedon reaaliaikaisesti.

Huomaathan, että kyseinen palkanlaskenta jää tällaisessa tapauksessa kesken-tilaan. 

·        Tulorekisteri ei voi vastaanottaa ilmoitustasi, jos se sisältää virheitä.

·        Näet virheet ja niihin liittyvät korjausohjeet palvelun kohdassa Korjattavat ilmoitukset.

·        Tarkemman ohjeet virheestä saat klikkaamalla virheriviä.

·        Korjaa ilmoituksen antamat virheet Palkka.fi-palveluun.

·        Käy tekemässä loppuun palkanlaskenta, joka on virheen vuoksi jäänyt kesken -tilaan.

·        Kunhan virheet on korjattu, palkanlaskenta tehty loppuun ja ilmoituksen lähetys tulorekisteriin on onnistunut, virheet poistuvat automaattisesti palvelun kohdasta Korjattavat ilmoitukset.

Ilmoituksen korjaaminen suoraan tulorekisteriin

Joissain poikkeustilanteissa Palkka.fi:stä muodostettua ilmoitusta voi olla tarve korjata myös suoraan tulorekisteriin. Tätä pitää kuitenkin pyrkiä välttämään siksi, että kertaalleen tulorekisterin sähköisen asioinnin kautta muokattua ilmoitusta ei voi enää sen jälkeen korjata Palkka.fi:n kautta.

Myöskään Palkka.fi:stä tulorekisteriin lähetettyä palkkatietoilmoitusta ei saa koskaan ottaa tulorekisterin sähköisessä palvelussa täysin uuden palkkatietoilmoituksen pohjaksi, koska tällöin uudelle ilmoitukselle voi tulla mm. virheelliset TyEL-maksutiedot, minkä vuoksi eläkeyhtiö ei pysty enää kohdistamaan maksettuja TyEL-maksuja ja palkkatietoilmotuksia toisiinsa.

 

Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.