Kotitalouskäyttäjän ohjeet

Työntekijäliittymä / Työnantajan ohjeet

Työntekijäliittymän avulla työntekijä voi helposti hallinnoida omia tietojaan. Työntekijäliittymään kirjaudutaan Palkka.fi-palvelun etusivulta kohdasta Kirjaudu >Työntekijä.

 

Ohje työntekijälle

Työntekijäliittymään käyttöön tarvitaan työnantajan lupa

Anna lupa tietojen tarkasteluun

Voit antaa luvan työntekijäliittymän käyttöön työntekijäkohtaisesti kohdasta Työntekijätiedot > Valitse työntekijä > Työntekijän ja työsuhteen tiedot

 

Työntekijäliittymän avulla työntekijä voi:

o    tarkastella ja muuttaa omia tietojaan

o    tarkastella ja tulostaa palkkalaskelmia

 

Työntekijä näkee työntekijäliittymässä myös edellisten vuosien palkkalaskelmat. Työntekijä näkee tiedot niin kauan, kun työntekijäliittymä on työntekijän käytössä. 

Tyontekijaliittyma_ta_fi_01_2.jpg

 

Työntekijäliittymään kirjautuminen

 

Työntekijä voi kirjautua työntekijäliittymään henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. 

Jos et ole myöntänyt lupaa työntekijälle työntekijäliittymän käyttöön, hän saa siitä tiedon kirjautumisen yhteydessä. Työntekijäliittymään kirjaudutaan Palkka.fi-palvelun etusivulta kohdasta Kirjaudu >Työntekijä.

 

Huom. Työnantajana et voi itse kirjautua työntekijäliittymään.

Työntekijän omat tiedot

Työntekijäliittymässä näkyvät työntekijästä kaikki ne tiedot, jotka olet tallentanut Palkka.fi-palveluun. Työntekijäliittymän avulla hoidat henkilötietolain (523/1999) mukaisen työntekijän omien tietojen tarkastusoikeuden. Tarkastusoikeus tarkoittaa työntekijän oikeutta saada tieto itseään koskevista rekisteriin merkityistä tiedoista. Tarkastusoikeuteen kuuluvat myös tiedot rekisterin säännönmukaisista tietolähteistä ja säännönmukaisista tietojen luovutuksista. Nämä tiedot sisältyvät Palkka.fi-palvelun rekisteriselosteeseen.

 

Työntekijä voi tarkastella ja muuttaa omia tietojaan, kuten osoite- ja tilinumerotietojaan, työntekijäliittymän kohdassa Omat tiedot > Muokkaa. Työntekijä voi halutessaan myös tulostaa omat tietonsa. 

 

Tyontekijaliittyma_ta_fi_02_2.jpg
Jos työntekijä muuttaa omia tietojaan, saat siitä tiedon seuraavan kirjautumisen yhteydessä.  Hyväksy tai hylkää muutokset ja jatka palveluun. Hyväksymisen jälkeen muutokset tallentuvat työntekijän tietoihin. 

 

Tyontekijaliittyma_ta_fi_03_2.jpg

 

Jos hylkäät työntekijän korjausvaatimuksen, henkilötietolain mukaan sinun täytyy antaa asiasta kirjallinen todistus työntekijälle. Toimita kirjallinen todistus työntekijälle, jos kyseessä on henkilötietolain 29 §:ssä tarkoitettu rekisterin käyttötarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto (Lue lisää tietosuojavaltuutetun sivulta).

 

Työntekijä voi tarkastella myös tietoja, joita hän ei voi itse muuttaa, esim. työeläke- ja tapaturmavakuutustietoja sekä ammattiyhdistys- ja ulosottotietoja. Ainoastaan työnantajana sinulla on oikeus muuttaa näitä tietoja. Jos teet muutoksia, ne näkyvät myös työntekijäliittymässä. 

 

Tyontekijaliittyma_ta_fi_04_2.png

Tyontekijaliittyma_ta_fi_05_2.jpg

Työntekijän verokortti

Työnantaja saa verokortin sähköisesti suoraan Verohallinnolta. Verokorttitiedot saadaan, kun työnantaja aloittaa palkanlaskennan. Jos työnantaja ei saa verokorttia sähköisesti, tulee työntekijän toimittaa verokortti työnantajalle. Palkka.fi ei saa tällä hetkellä seuraavia verokortteja sähköisesti: lähdeverokortti, rajoitetusti verovelvollisen verokortti, työ- ja tekijänoikeuskorvauksen saajan verokortti.

 

Lue lisää vero.fi-sivulta.

 

Palkka.fi saa automaattisesti Verohallinnolta perus- ja muutosverokortit. Työntekijäliittymän kautta verokortteja ei voi lähettää. 

Jos sinun täytyy tilata uusi verokortti, voit tehdä sen helposti OmaVerossa. Uusi verokortti toimitetaan automaattisesti myös työnantajalle. 

Jos haluat nostaa veroprosenttia ilman muutosverokorttia, ilmoita siitä työnantajallesi. Muista, että voit tehdä aina myös uuden verokortin OmaVerossa, jolloin tiedot välittyvät automaattisesti työnantajalle.  

 

 

Palauta verokortti työntekijälle työsuhteen päätyttyä

Sähköisesti toimitettua verokorttia ei tarvitse palauttaa työntekijälle.

Palkkalaskelmat

 

Työntekijä voi tarkastella ja tulostaa palkkalaskelmia työntekijäliittymän kohdassa Palkkalaskelmat. Palkkalaskelma avautuu pdf-muodossa. 

Hyödyllisiä linkkejä

 

·         Henkilötietolaki

·         Laki pientyönantajan maksu- ja ilmoituspalvelujärjestelmästä       

·         http://www.tietosuoja.fi/fi/

 

Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.