Kotitalouskäyttäjän ohjeet

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus

Työnantajana sinun täytyy ottaa työntekijöillesi työtapaturma- ja ammattitautivakuutus. Vakuutus on otettava, jos kalenterivuoden aikana teettämäsi työn palkat ovat yhteensä yli 1 300 euroa. Tämä raja on työnantajakohtainen. Palkan maksamisen ajankohdalla ei ole merkitystä. Vakuutus on otettava ennen kuin työ aloitetaan. Sitä ei voi ottaa takautuvasti.

Voit ottaa työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen seuraavien linkkien kautta:

 Logo_Fennia.jpg        Logo_If.jpg               Logo_LähiTapiola.jpg   Logo_OP.jpg

Tapaturmavakuutuskeskuksen (TVK) sivuilta löydät lisätietoa työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksesta (http://www.tvk.fi/) Sivuilta löydät myös kaikkien lakisääteisiä näitä vakuutuksia myöntävien vahinkovakuutusyhtiöiden yhteystiedot.

 

Omat tiedot/ Työtapaturma- ja ammattitautivakuutukset

Voit ilmoittaa työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen perustiedot kohdassa Omat tiedot > Työtapaturma- ja ammattitautivakuutukset.

Palkka.fi-palvelussa vakuutuksen lisääminen on vapaaehtoista. Sen voi lisätä itselle info -tiedoksi, kun on ottanut vakuutuksen. Tarkista, että olet tallentanut kaikille jo aiemmin päättyneille vakuutuksille päättymispäivän.

 

Omattiedot_Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus.png 

 

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen päättymistiedon lisääminen

Jos sinulla on tiettyä työtä varten määräaikainen työtapaturma- ja ammattitautivakuutus, merkitse sekä vakuutuksen alkamis- että päättymispäivä.

Merkitse vain vakuutuksen alkamispäivä, jos teetät työtä toistaiseksi ja sinulla on jatkuva työtapaturma- ja ammattitautivakuutus.

Jos vakuutusyhtiö tai vakuutusnumero vaihtuu, merkitse päättymispäivä ja tallenna uuden vakuutuksen tiedot (Lisää työtapaturma- ja ammattitautivakuutus). 

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen ilmoitukset

Palkka.fi ei muodosta vahinkovakuutusyhtiöiden (työtapaturma- ja ammattitautivakuutus) tarvitsemia vuosi-ilmoituksia. Sovi menettelystä vahinkovakuutusyhtiösi kanssa.

Työtapaturmavakuuttajat käyttävät tulorekisteriä 1.1.2020 alkaen ja siitä eteenpäin hakevat tulorekisteristä vakuutusmaksun määrittämisessä tarvitsemansa ammattiluokkakohtaiset palkkatiedot. Palkkatietoja ei ilmoiteta enää vuosi-ilmoitusmenettelyllä.

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen maksaminen

Vakuutusyhtiö lähettää vakuutuksenottajalle laskun.

E- ja suoramaksusta saat tietoa esim. pankeista ja pankkien verkkosivuilta.

Sähköisestä laskusta (verkkolaskusta) on sovittava aina erikseen vakuutusyhtiön kanssa. Verkkolaskusopimus on mahdollista tehdä joidenkin vakuutusyhtiöiden verkkosivuilla.

 

Vero TVR Elo Ilmarinen Varma Fennia IF LähiTapiola OP TVL Valio