Kotitalouskäyttäjän ohjeet

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus

Vakuutus on otettava vahinkovakuutusyhtiöstä. Vakuutus ei tule voimaan Palkka.fi-palvelun kautta eikä palvelu tarkista vakuutusnumeroa tai vakuutuksen voimassaoloa.

Työnantajana sinun täytyy ottaa työntekijöillesi työtapaturma- ja ammattitautivakuutus. Vakuutus on otettava, jos kalenterivuoden aikana teettämäsi työn palkat ovat yhteensä yli 1 500 euroa (Huom! 1 400 euroa 31.12.2023 saakka). Tämä raja on työnantajakohtainen. Palkan maksamisen ajankohdalla ei ole merkitystä. Vakuutus on otettava ennen kuin työ aloitetaan. Sitä ei voi ottaa takautuvasti. Jos olet unohtanut ottaa vakuutuksen, voit ilmoittaa vakuutuksen puuttumisen oma-aloitteisesti tapaturmavakuutuskeskukselle (valvonta@tvk.fi).

Voit ottaa työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen seuraavien linkkien kautta:

fennia.png  Logo_If.jpg      Logo_LähiTapiola.jpg   Pohjolavakuutus.png

Tapaturmavakuutuskeskuksen (TVK) sivuilta löydät lisätietoa työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksesta (http://www.tvk.fi/). Sivuilta löydät myös kaikkien lakisääteisiä näitä vakuutuksia myöntävien vahinkovakuutusyhtiöiden yhteystiedot.

 

Omat tiedot/ Työtapaturma- ja ammattitautivakuutukset

Voit ilmoittaa työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen perustiedot kohdassa Omat tiedot > Työtapaturma- ja ammattitautivakuutukset.

Palkka.fi-palvelussa vakuutuksen lisääminen on vapaaehtoista. Kun olet ottanut vakuutuksen, voit lisätä tiedot omaa seurantaasi varten. Tietojen oikeellisuutta tai vakuutuksen voimassaoloa ei tarkisteta eikä tietoja välitetä tulorekisteriin eikä vakuutusyhtiöön. Vastuu työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen voimassaolosta on aina työnantajalla. Tarkista vakuutuksen voimassaolo vakuutusyhtiöstä. Tarkista, että olet tallentanut kaikille jo aiemmin päättyneille vakuutuksille päättymispäivän.

 

Omattiedot_Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus.png 

 

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen päättymistiedon lisääminen

Jos sinulla on tiettyä työtä varten määräaikainen työtapaturma- ja ammattitautivakuutus, merkitse sekä vakuutuksen alkamis- että päättymispäivä.

Merkitse vain vakuutuksen alkamispäivä, jos teetät työtä toistaiseksi ja sinulla on jatkuva työtapaturma- ja ammattitautivakuutus.

Jos vakuutusyhtiö tai vakuutusnumero vaihtuu, merkitse päättymispäivä ja tallenna uuden vakuutuksen tiedot (Lisää työtapaturma- ja ammattitautivakuutus). 

 

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen ilmoitukset

Työtapaturmavakuutusyhtiöt hakevat vakuutuksenottajan tunnuksella tulorekisteristä vakuutusmaksun määrittämisessä tarvitsemansa ammattiluokkakohtaiset palkkatiedot. Huomaathan, että palkanmaksutiedoissa täytyy olla sama henkilötunnus kuin millä vakuutuskin on otettu. Palkka.fin lähettämät ilmoitukset eivät sisällä työtapaturmavakuutusyhtiön yhtiötunnusta ja työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen vakuutusnumeroa. Palkkatietoja ei enää ilmoiteta vuosi-ilmoitusmenettelyllä.

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen maksaminen

Kun olet ottanut työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen, saat erillisen laskun vakuutusmaksusta vakuutusyhtiöltä.

E-laskusta ja suoramaksusta saat tietoa esim. pankeista ja pankkien verkkosivuilta.

Sähköisestä laskusta (verkkolaskusta) on sovittava aina erikseen vakuutusyhtiön kanssa. Verkkolaskusopimus on mahdollista tehdä joidenkin vakuutusyhtiöiden verkkosivuilla.

Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.