Yrityskäyttäjän ohjeet

Käyttöehtojen hyväksyminen

 

Palkka.fi on pientyönantajille suunnattu palvelu. Palvelua voi käyttää kirjautuneena käyttäjänä tai kirjautumatta.  Käyttöehdoissa sitoudut toimimaan palvelun ohjeiden mukaisesti, jolloin voit luottaa siihen, että palvelu toimii oikein ja virheettömästi. Käyttääksesi palvelua kirjautuneena käyttäjänä sinun on ensin luettava palvelun käyttöehdot ja hyväksyttävä ne.

 

Jos olet jo kirjautunut palveluun ja hyväksynyt käyttöehdot voit tässä ohjeessa palata hyväksymiisi käyttöehtoihin.

 

Jos tutustut palveluun kirjautumatta, täyttämäsi tiedot eivät tallennu palveluun. Istunnosta tallentuu järjestelmään vain teknistä tilastointitietoa.

 

 

Käyttöehdot - työnantaja

 

Kirjautuneena työnantajana vastaat Palkka.fi-palvelun avulla maksamiesi palkkojen, verojen ja muiden maksujen virheettömyydestä. Palvelun käyttäjänä olet vastuussa myös ilmoitusten antamisesta oikean sisältöisinä ja säädettyinä määräaikoina.

 

Yrityskäyttäjänä voit valita automaattisen ilmoittamistavan, jolloin ilmoitukset lähetetään automaattisesti tulorekisteriin. Vastaat siitä, että ilmoitusten tiedot ovat oikein ja ne on viety palveluun ajoissa. Vapaudut vastuusta vain, jos viivästys tai virhe johtuu palvelussa olevasta häiriöstä tai muusta teknisestä viasta.


Kotitalouskäyttäjän ilmoitukset tulorekisteriin lähetetään automaattisesti, eikä erillistä valintaa tarvitse tehdä. Huomaa, että ilmoitukset eivät välity tapaturmavakuutusyhtiöihin.

 

Palvelun käyttäjänä ja työnantajana olet velvollinen noudattamaan henkilötietojen suojaa koskevaa sääntelyä, lakia yksityisyyden suojasta työelämässä sekä lakia pientyönantajan maksu- ja ilmoituspalvelujärjestelmästä. Sinulla on oikeus aloittaa ja lopettaa palvelun käyttö milloin tahansa, ilman erillistä ilmoitusta tai irtisanomista. Palveluun tallentamasi tiedot arkistoituvat ja ovat käytössäsi kuluvaa vuotta seuraavat 10 vuotta. Työnantajana olet rekisterinpitäjä ja vastuussa rekisteritietojen oikeellisuudesta.

 

Verohallinnosta palvelun kautta annettavat palkansaajan ennakonpidätyksen toimittamista koskevat tiedot ovat salassa pidettäviä verotustietojen julkisuudesta ja salassapidosta annetun lain (1346/1999) mukaan. Palvelun käyttäjänä saat käsitellä Verohallinnosta saatuja tietoja vain ennakonpidätyksen toimittamista varten. Et saa käyttää tietoja omaksi tai toisen hyödyksi tai toisen vahingoksi.

Palveluntarjoajalla on oikeus muuttaa palvelua tai sen sisältöä osana normaalia toimintaa. Palveluntarjoaja ei vastaa toisen palveluntarjoajan palvelusta tai sisällöstä miltään osin. Ei edes siinä tapauksessa, että toiseen palveluun pääsee Palkka.fi:stä, esimerkiksi linkin kautta tai muilla tavoin. Palveluntarjoaja pyrkii pitämään Palkka.fi:n käytössä jatkuvasti ja häiriöttä, mutta ei vastaa palvelun keskeytyksettömästä toiminnasta. Keskeytyksistä ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan etukäteen.

 

Palvelussa oleva mediasisältö, esimerkiksi kuvat, saattavat olla suojattu tekijänoikeuksin. Mediasisällön lataaminen muuhun kuin henkilökohtaiseen käyttöön, sen uudelleenjulkaisu tai muu hyödyntäminen, on kiellettyä.

Lisätietoja tietosuojaa ja rekisterinpitoa koskevista kysymyksistä saat tietosuojavaltuutetulta, työministeriöstä sekä Verohallinnolta.

 

Olen lukenut edellä olevat käyttöehdot ja sitoudun noudattamaan niitä sekä tutustumaan palvelun ohjeisiin.

 

 

Käyttöehdot – työntekijä

 

Palkka.fi on pientyönantajille ja heidän työntekijöilleen suunnattu palvelu. Lue palvelun käyttöehdot ja hyväksy ne, ennen kuin siirryt käyttämään palvelua.

Työntekijäliittymässä voit katsoa ja tulostaa palkkalaskelmia, muuttaa omia tietojasi ja lähettää työnantajalle palvelussuhteeseen liittyviä tietoja. Varmista työnantajaltasi, että sinulla on työntekijäliittymä käytössäsi.

Tunnistautuminen

Palvelun käyttö vaatii tunnistautumista. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi, sirullisella henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistauduttuasi tietosi tallentuvat palveluun ja niistä muodostuu henkilötietolain mukainen henkilörekisteri. Käyttöehdoissa sitoudut toimimaan palvelun ohjeiden mukaisesti, jolloin voit luottaa siihen, että palvelu toimii oikein ja virheettömästi. Työnantajasi on vastuussa henkilörekisteristä. Työnantajallasi on oikeus päättää, mitkä palvelun toiminnoista ovat käytössäsi.

 

Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.