Yrityskäyttäjän ohjeet

Palvelun käytön keskeytys

Voit keskeyttää palvelun käytön tilapäisesti tai kokonaan. Keskeytyksen aikana vain osa palvelun ominaisuuksista on käytössäsi. Voit tarkastella palkanlaskennan tulosteita, ilmoituksia, maksuja ja viestejä. Huomioithan, että jos et ole käyttänyt palvelua kahteen vuoteen, palvelun käyttö keskeytetään automaattisesti. Palvelun käytön keskeytyksellä varmistetaan, ettei automaattisia ilmoituksia lähde, jos palkanlaskenta on lopetettu. Saat halutessasi palvelun uudelleen käyttöösi kohdasta Työnantajatiedot > Palvelun käytön keskeytys.

 

Keskeytyksen aikana palvelu ei lähetä automaattisesti ilmoituksia Verohallintoon, työeläkeyhtiöille ja Työttömyysvakuutusrahastoon.

 

HUOM!

Jos olet Verohallinnon rekisterissä säännöllisenä työnantajana, älä keskeytä palvelun käyttöä ennen kuin olet tehnyt ilmoituksen Verohallintoon palkanmaksun päättymisestä ja antanut tarvittavat veroilmoitukset työnantajasuorituksista.  Huomaathan, että Verohallintoon annettavaa vuosi-ilmoitusta ei voi antaa palvelusta kesken vuotta. Palvelu lähettää vuosi-ilmoituksen heti vuoden vaihteen jälkeen, jos olet valinnut Automaattinen ilmoitusliikenne -kohdasta Kyllä-vaihtoehdon. Jos palvelun keskeytys on päällä joulukuussa, ilmoituksia ei lähetetä, vaikka automaattinen ilmoitusliikenne olisi päällä. Palvelun käytön keskeytys tulee päättää marraskuulle, jotta ilmoitukset lähtevät kuluvan vuoden tiedoista.

Näin asetat palvelun käytön keskeytyksen:

Valitse > Työnantajatiedot > Palvelun käytön keskeytys

Valitse > kuukausi ja vuosi keskeytykselle

Valitse > Keskeytä palvelun käyttö

 käytön keskeytys_kuva 1.png

 

Palvelun käytön keskeytyksen päättäminen ja palvelun käyttöönotto

Valitse > Työnantajatiedot > Palvelun käytön keskeytys

Valitse > kuukausi ja vuosi keskeytyksen päättymiselle

Valitse > Keskeytä palvelun käyttö

 

käytön keskeytys_kuva 2.png

 


Huomioithan, että keskeytyksen päättymispäivä ei voi olla päällekkäin laskettavan palkkakauden tai tallennetun alkusaldon kanssa.


Esimerkki:

Olet laskemassa työntekijälle palkkoja/tallentamassa alkusaldoja palkkakaudelle 1.3.2018 – 31.3.2018.
Palvelun käytön keskeytys tulee päättää kuukaudelle 2/2018, jotta laskennassa käytettävää palkkakautta 3/2018 voi käyttää.

 

Vero TVR Elo Ilmarinen Varma Ålandia Fennia IF LähiTapiola OP TVL