Yrityskäyttäjän ohjeet

Palkka.fi-palveluun kirjautuminen

Yritys- tai kotitalouskäyttäjänä voit kokeilla palvelun eri ominaisuuksia ja tehdä palkanlaskentaa esimerkkihenkilöiden- ja yritysten avulla. Täyttämäsi tiedot eivät tallennu palveluun ja ne häviävät istunnon päätyttyä. Palvelua voit kokeilla etusivulta kohdasta Harjoittele.

Jos haluat siirtyä varsinaiseen palveluun tekemään palkanlaskentaa ja olet Harjoittelu-osiossa, kirjaudu ensin ulos.
Kirjaudu palveluun etusivulta kohdasta Kirjaudu. Palkka.fi hyväksyy suomalaiset henkilö- ja y-tunnukset.

 

Yritys

 

Yritys voi kirjautua palveluun Katso-tunnisteella tai henkilötunnisteella. Kirjaudu palveluun etusivulta kohdasta Kirjaudu > Yritys ja valitse kirjautumistavaksi Katso-tunniste, henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti.

Nordean Corporate Netbankin asiakkailla on tunnistuksen siirto pankin sivuilta suoraan Palkka.fi-palveluun.

 

Henkilötunnisteella kirjautuminen

 

Kirjaudu palveluun etusivulta kohdasta Kirjaudu > Yritys ja valitse kirjautumistavaksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne, sirullinen henkilökortti.
Huomaathan, että yritysverkkopankkitunnuksilla ei voi kirjautua, vaan pankkitunnisteiden täytyy olla henkilökohtaiset.

Asiointioikeutesi tarkistetaan kaupparekisteristä tai yritystietojärjestelmästä. Asiointioikeus myönnetään henkilön aseman perusteella (esimerkiksi toimitusjohtajalla on valtuudet käyttää Palkka.fi-palvelua). Kirjautuminen Palkka.fi:n ei onnistu, jos palveluun kirjautunutta henkilöä ei ole merkitty kaupparekisteriin tai yritystietojärjestelmään. Muista tarkistaa tarvittaessa tietojen ajantasaisuus.

Suomi.fi-roolit, joilla pääsee kirjautumaan Palkka.fi:n:


• Vastuunalainen yhtiömies (Ky)
• Yhtiömies (Ay)
• Elinkeinonharjoittaja (toiminimi)
• Toimitusjohtaja
• Toimitusjohtajan sijainen

• Hallituksen puheenjohtaja
• Selvitysmies
• Isännöitsijä
• Päävastuullinen Isännöitsijä
• Henkilö jolla on nimenkirjoitusoikeus
• Prokuristi

 

Yrityksen puolesta asiointi Suomi.fi-valtuudella


Suomi.fi:n Valtuudet-palvelussa sinun on mahdollista valtuuttaa toinen henkilö tai yritys hoitamaan yrityksesi palkanlaskentaa Palkka.fi-palvelussa. Vaihtoehtoisesti myös esimerkiksi tilitoimisto tai kirjanpitäjä voi pyytää sinulta valtuutta hoitaa yrityksesi palkanlaskentaa Palkka.fi:ssä.
Kun olet hyväksynyt valtuutuksen, se astuu voimaan heti. Valtuutetulla on sen jälkeen oikeudet hoitaa yrityksesi asioita Palkka.fi:ssä.

Lue lisää Suomi.fi:n Valtuudet-palvelusta. 

 

Anna tai pyydä valtuus

 

Siirry Suomi.fi:n Valtuudet-palveluun ja anna tai pyydä valtuus. Tilitoimisto voi myös antaa omille työntekijöilleen toimia tilitoimiston asiakkaalta saaman valtuuden puitteissa.


Valitse valtuus


Valitse valtuus Palkkatietojen käsittely. Valtuudella voi hoitaa kaikkia asioita Palkka.fi-palvelussa.


Suomi.fi-valtuuden käyttäminen Palkka.fi:ssä

 

Jos sinulla on käytössäsi Palkkatietojen käsittely -valtuus:

 

1. kirjaudu Palkka.fi:n kohdasta Kirjaudu > Yritys 
2. ja valitse kirjautumistavaksi henkilötunniste (verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti).

Kirjautumisen jälkeen voit valita yrityksen tai henkilön, jonka asioita haluat Palkka.fi:ssä hoitaa.

Kotitalous

Kotitalous (yksityishenkilö) voi kirjautua henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Henkilökortti edellyttää kortinlukijan ja kortinlukijaohjelmiston hankkimista.
Yksityishenkilö voi valtuuttaa palkanlaskennan tai työkorvauslaskun perusteella tehtävän kotitalousvähennysvaatimuksen asianhoitajalle (esim. tilitoimistolle) sähköisen asioinnin valtakirjalla. Asianhoitajalla täytyy olla y-tunnus ja Katso-tunniste. Asianhoitaja kirjautuu palveluun kohdasta Kirjaudu > Yritys.

Valtuuttaminen Katso-palvelussa:

 

·         Asianhoitaja (esim. tilitoimisto) luo sähköisen asioinnin valtakirjan Katso-palvelussa päämiehen (yksityishenkilö) hyväksyttäväksi.

·         Tieto hyväksyntää odottavasta valtakirjasta lähetetään päämiehelle automaattisesti sähköpostitse. Jos asianhoitaja ei ole lisännyt valtakirjaan päämiehen sähköpostiosoitetta, hänen tulee ilmoittaa hyväksyntää odottavasta valtakirjasta päämiehelle muulla tavoin.

·         Päämies (yksityishenkilö) voi hyväksyä tai hylätä valtakirjan sähköpostitse saamansa linkin kautta tunnistautumalla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Vaihtoehtoisesti valtakirjan voi hyväksyä käymällä Katso-asiakasrekisteröintipisteessä.

Valtakirjan hyväksyjä voi olla myös edunvalvoja. Valtakirjan voi hyväksyä vain Katso-asiakasrekisteröintipisteessä.

·         Valtakirja on voimassa siinä määritetyn ajan.

 

Lisätietoja valtakirjamenettelystä löydät osoitteesta vero.fi/katso sekä Katso-tukipalvelusta suomeksi 029 497 040 ja ruotsiksi 029 497 041.

 

Työntekijä 

Työntekijä (yksityishenkilö) voi kirjautua työntekijäliittymään henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla ja sirullisella henkilökortilla. Kortin avulla sekä palvelun tarjoaja että sen käyttäjä voivat varmistua oikeasta henkilöllisyydestä. Henkilökortti edellyttää kortinlukijan ja kortinlukijaohjelmiston hankkimista

Verkkopankkitunnukset

Jos sinulla on yhteiskäytössä oleva tili, ota yhteys pankkiisi henkilökohtaisen verkkopankkitunnuksen saamiseksi. Pankit opastavat verkkopankkitunnusten käytössä.

Palveluun ei voi kirjautua yritysverkkopankkitunnuksilla.

 

Sirullinen henkilökortti

 

Varmista, että kortti on lukijassa ja kortinlukijan ohjelmisto on oikein asennettu. Sirullisen henkilökortin toiminnan voi testata osoitteessa http://vrk.fineid.fi/.

 

Palvelusta uloskirjautuminen

Muista aina kirjautua ulos palvelusta. Jos käytät palvelua yhteiskäytössä olevalla tietokoneella (esimerkiksi kirjastossa, nettikahvilassa tai jossakin palvelupisteessä) ja lopetat käytön, muista tyhjentää selaimen välimuisti ja sulje kaikki selainikkunat.

Katso-tunniste

Katso-tunnisteen voi perustaa yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Yrityksen täytyy olla merkitty myös kaupparekisteriin.


Näin perustat Katso-tunnisteen:

·         Perusta tunniste Katso-palvelussa.

·         Palvelu varmistaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnusten tai sirullisen henkilökortin tunnisteiden avulla.

o    Käy todistamassa henkilöllisyytesi Verohallinnon Katso-asiakasrekisteröintipisteessä jos et voi varmistaa henkilöllisyyttäsi sähköisesti.

·         Voit käyttää Katso-tunnistetta vasta, kun asemasi toimia yrityksen puolesta on tarkistettu. Saat tästä ilmoituksen sähköpostiisi.

 

Huom! Jos olet antanut asianhoitajalle aiemmin Katso-palvelussa esimerkiksi Palkka.fi-roolin, asianhoitaja pääsee kirjautumaan Palkka.fi:hin henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla vuoden 2019 loppuun asti. Sen jälkeen sinun on tehtävä valtuutus Suomi.fi:n Valtuudet-palvelussa.

Asianhoitajana toimiminen

Asianhoitaja, joka käyttää palvelua yrityksen tai kotitalouden puolesta, kirjautuu palveluun kohdasta Kirjaudu > Yritys.

Asianhoitaja_fi_01.jpg

Kirjaudu palveluun henkilötunnisteella (Suomi.fi valtuus) tai Katso-tunnisteella.

 

Asianhoitaja_fi_02.jpg

 

Valitse työnantaja, jonka tietoja haluat käsitellä.

Asianhoitaja_fi_04.jpg

Vero TVR Elo Ilmarinen Varma Ålandia Fennia IF LähiTapiola OP TVL