Yrityskäyttäjän ohjeet

Valtuutus

Yrityksen/yhdistyksen puolesta asiointi Suomi.fi-valtuudella

Suomi.fi:n Valtuudet-palvelussa sinun on mahdollista valtuuttaa toinen henkilö tai yritys/yhdistys hoitamaan yrityksesi/yhdistyksesi palkanlaskentaa Palkka.fi-palvelussa. Vaihtoehtoisesti myös esimerkiksi tilitoimisto tai kirjanpitäjä voi pyytää sinulta valtuutta hoitaa yrityksesi palkanlaskentaa Palkka.fi:ssä.

Kun olet hyväksynyt valtuutuksen, se astuu voimaan heti. Valtuutetulla on sen jälkeen oikeudet hoitaa yrityksesi asioita Palkka.fi:ssä. 

Lue lisää Suomi.fi:n Valtuudet-palvelusta. 
 
Anna tai pyydä valtuus

Siirry Suomi.fi:n Valtuudet-palveluun ja anna tai pyydä valtuus. Tilitoimisto voi myös antaa omille työntekijöilleen valtuuden toimia tilitoimiston asiakkaalta saaman valtuuden puitteissa.

Valtuustyyppi

Kun valtuutat toisen henkilön tai yrityksen/yhdistyksen hoitamaan palkanlaskentaa Palkka.fi-palvelussa, valitse valtuustyypiksi Asiointivaltuus. Jos tilitoimisto antaa omille työntekijöilleen valtuuden toimia tilitoimiston asiakkaalta saaman valtuuden puitteissa, valtuustyypiksi valitaan Edustamisvaltuus. Tilitoimisto voi tarpeidensa mukaan rajata valtuuden tarkenteella, mitä asiakkaita kukin kirjanpitäjä näkee Palkka.fi-palvelussa. Lisätietoa Suomi.fi:ssä: Anna valtuus yrityksenä tai yhteisönä, lue kohta "Miten käytän valtuuden tarkennetta?".

 

Valitse valtuus

Valitse valtuus Palkkatietojen käsittely. Valtuudella voi hoitaa kaikkia asioita Palkka.fi-palvelussa.

Suomi.fi-valtuuden käyttäminen Palkka.fi:ssä

Jos sinulla on käytössäsi Palkkatietojen käsittely -valtuus:

1. kirjaudu Palkka.fi:n kohdasta Kirjaudu > Yritys 
2. ja valitse kirjautumistavaksi henkilötunniste (verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti).

Kirjautumisen jälkeen voit valita yrityksen tai henkilön, jonka asioita haluat Palkka.fi:ssä hoitaa.

 

Yhteystiedot 029 497 034 (suomeksi) Palvelunumero on avoinna klo 9-16. 029 497 035 (på svenska) Servicenumret är öppet klockan 9-12.
Du kan lämna en återuppringningsbegäran klockan 12-16.
Vi ringer dej senast följande vardag.